viernes, 26 de junio de 2015

Articles per a la revista

El dia 24 d’abril ens va visitar la delegada d’educació i famílila, Mari Carmen Benavent Roig. Ella ens va informar de moltes coses interessants sobre l’ajuntament, com, per exemple,  que l’ajuntament és un servei públic i el cap de l’ajuntament és l’alcaldessa.  A l’alcaldessa l’ajuden 25 regidors. El nombre de regidors depèn de la quantitat d’habitants de la población. Entre tots els regidors que vota la població, elegeixen a l’alcaldessa. Hi ha partits polítics que, quan són votats, es converteixen en grups municipals.
La meua opinió és que tots  els ciutadans majors de 18 anys deurien votar més, no només per a elegir alcaldessa o president, sinó que també podrien votar més, és a dir, fer més coses.

Tots els regidors elegits es reuneixen en sessions del ple. En el ple s’aproven totes les propostes dels ciutadans. Hi ha tres plens: el Consell dels Majors, Consell dels Xiquets i el Plenari. En el Consell dels Xiquets els xiquets exposen una proposta i es debateix el tema, amb educació. Després de dos torns de paraula, es vota (a favor, en contra o abstenció). Si guanyara l’abstenció, el tema es porta a un altre ple. En les Comissions informatives es treballa el tema i es torna a votar en el nou ple.
Em va cridar l’atenció que, segons la regidora, hi ha persones que treballen a l’ajuntament al margen dels regidors. S’anomenen funcionaris públics. Els qui treballen d’això, han d’aprovar abans un examen.
Ens va explicar que hi ha cinc àrees i que, dins de cada área hi ha un president/a d’àrea i un regidor/a. En aquest cas, ella està a l’àrea 3 i porta 4 anys treballant.

També em va cridar molt l’atenció l’horari que fan: 24 hores i 365 dies a l’any! Només 15 dies de vacances!...Em vaig quedar de pedra quan ho va dir…

Em va fer gràcia  quan va dir que, si passara alguna cosa mala com en les pel·lícules, els qui s’amagarien en un forat a parlar serien la Junta de Govern.
També ens va dir que hi ha 6 regidors que són substituts de l’alcaldessa, és a dir, si l’alcaldessa està maleta, o de vacances, ells la substitueixen.
No cal cap estudi o tindre cap treball especial per a ser alcaldessa.
Jo li vaig preguntar si podia haver més d’un ajuntament i ella em va contestar que no. Un company va preguntar perquè paguem els imposts. Eixa pregunta em va resultar molt interessant i la resposta…més encara!  Se paguen imposts per a què l’ajuntament puga servir a la ciutat i fins i tot l’alcaldessa i els regidors paguen això, ja que són persones normals i corrents, però amb un deure important.

La regidora va dir que no té poder, ella està per a servir a la resta. Cadascú cobra més o menys diners segons el seu poder.
La frase que se m’ha quedat en el cap va ser que l’estudi és molt important, així després tens la llibertat d’elegir quin treball vols. Mari Carmen Benavent va triar eixe treball perquè està al servei de les persones.

Ho vaig passar súperbé.


Sara Requena Lerma


El divendres 24 de Abril d´aquest any va vindre al meu col·legi, Maria Auxiliadora de Torrent, la actual regidora de l´ajuntament de Torrent, Mari Carmen Benavent, a donar-nos una xerrada sobre com funciona el nostre ajuntament .

Mari Carmen porta ja 4 anys dedicant-se al servei públic. També ens va dir que hi ha 25 regidors a l´ajuntament, 14 son del PP , 9 del PSOE i 2 de Compromís. Ens parla de que en les comissions informatives es treballen les decisions que després s’envien al plenari. Hi ha diversos tipus de plenaris, un per als regidors, altre pels xiquets i el tercer per als majors.

Els regidors estan sempre al servici dels ciutadans i ciutadanes, és a dir, que treballen 24 hores al dia i només tenen 15 dies de vacances. L’alcaldessa en canvi només te 3 dies de vacances. Als regidors també se’ls pot dir delegats. Al ajuntament a més dels regidors, també treballen funcionaris.

Ella ens va explicar que les tasques es repartien en cinc àrees i la seua es el Àrea de Govern de Benestar Social, Educació, Joventut i Esports. També està la Junta de Govern Local on hi ha 8 regidors, tots del PP.

Per altra banda estan els tinents d´alcalde que son 6, ells substituïxen a l´alcalde o l´alcaldessa si es troba mal o no pot fer el sue treball, el primer tinent d´alcalde seria el nou alcalde fins que l´alcaldessa es trobara bé.

També ens explicà Mari Carmen que qualsevol persona que tinga més de 18 anys i la nacionalitat espanyola pot votar en les eleccions. A més  a més  ens digué que proximament haurien eleccions municipals per a elegir al nou ajuntament.

A mi m´agradat  molt que Mari Carmen fera aquest esforç  per nosaltres i li volia donar les gracies per haver-nos donat el seu temps per a que la nostra classe de quint de primària aprenguera més coses sobre com funciona el nostre ajuntament.


David Ferrer Comes


1 comentario: